O osnivaču

U srcu svakog velikog pokreta, nalazi se vizionar koji će taj pokret dovesti do cilja. Bojan Vujović, osnivač naše organizacije, stoji kao pokretač nade i nepokolebljive snage u oblasti zagovaranja prava muškaraca!

Obrazovanje kao najsnažniji temelj

Bojanova potraga za zagovaranjem prava muškaraca započela je snažnim obrazovanjem. Magistrirao je iz ekonomije na Univerzitetu Crne Gore, a njegovo pravno znanje usavršeno je zatim na Pravnom fakultetu. Njegova želja za znanjem protezala se daleko izvan Crne Gore, vodeći ga do prestižne Diplomatske akademije u Beču i Odjela za radno pravo i socijalno osiguranje na Univerzitetu Tilburg u Holandiji. Ova iskustva dala su mu duboke uvide i globalnu perspektivu potrebnu za suočavanje s kompleksnim problemima prava muškaraca.

Bojanova strast za zaštitom prava muškaraca nastala je tokom njegovog boravka u Ministarstvu za ekonomske međunarodne odnose i evropske integracije od 2006. do 2009. godine. Ovo iskustvo izložilo ga je kompleksnom svijetu međunarodnih odnosa i pravnim bitkama koje usleđuju. Upravo ovdje shvatio je hitnu potrebu za organizacijom koja će se boriti za prava muškaraca na globalnom nivou.

Bojanova karijera kao pravnika bila je ništa manje od izvanredne. Sa više od deceniju iskustva u pravnoj oblasti, ostavio je neizbrisiv trag u profesiji. Njegovo angažovanje u prestižnim pravničkim firmama kao što su Karanović & Nikolić i njegovo trenutno angažovanje u Advokatskoj kancelariji Vujović dali su mu široku i raznoliku perspektivu o složenostima zakona. Njegovo stručno znanje bilo je presudno u donošenju pravde onim muškarcima koji se suočavaju sa pravnim izazovima.

Bojanova posvjećenost globalnoj perspektivi proteže se izvan granica Crne Gore. Njegovo angažovanje u Holandskom institutu za međunarodne odnose Clingendael i Međunarodnom udruženju advokata (IBA) pokazuje njegovu posvjećenost razumijevanju i snalaženju u globalnom pravnom pejzažu.

Branitelj Prava Muškaraca

U svijetu zagovaranja prava muškaraca, Bojan Vujović je jedan od prvih na liniji. Osnovao je ovu organizaciju s jasnom vizijom: pružiti glas muškarcima koji se suočavaju s diskriminacijom, pravnim teškoćama i društvenim izazovima. Njegov rad ide dalje od pravne oblasti; to je strastvena misija da se osigura da se prava muškaraca štite i poštuju.

Priča o Bojanu Vujoviću je priča o strasti, odlučnosti i neprestanoj potrazi za pravdom. On je pokretačka snaga iza naše organizacije, a njegovo nepokolebljivo zalaganje za prava muškaraca je temelj na kojem stojimo. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom izvanrednom putovanju, stojeći rame uz rame s Bojanom dok nastavljamo da štitimo i zagovaramo prava muškaraca širom svijeta. Zajedno, možemo napraviti razliku.