O nama

Zaštita prava muškaraca.
Promocija i zaštita ljudskih prava i rodne ravnopravnosti

Dobrodošli u svijet Udruženja za zaštitu i unaprjeđenje ljudskih prava muškaraca i rodne ravnopravnosti!


Naša strast i predanost leže u zaštiti i promociji prava muškaraca, te stvaranju okoline u kojoj svi - bez obzira na pol - mogu rasti, razvijati se i ostvarivati svoj puni potencijal. Učinimo to zajedno:

 

Ciljevi Udruženja:

1. Humanost u Pravima: Naša osnovna svrha je da promovišemo i štitimo prava muškaraca, istovremeno se zalažući za rodnu ravnopravnost. Vjerujemo da je svako pravo jednako važno i da svaki čovjek zaslužuje pravičan tretman, potpuno oslobođen društvenih steroptipa i predubjeđenja.

2. Podrška Preživelima: Pružamo podršku muškarcima koji su pretrpjeli nasilje u partnerskim odnosima, te ih ohrabrujemo i osnažujemo da prijave nasilje nadležnim institucijama. Nasilje ne bira pol, i svaka žrtva zaslužuje pravdu i saosjećanje.

3. Saradnja za Humanost: Aktivno se povezujemo s drugim organizacijama i institucijama koje se bave pravima muškaraca. Takođe, sarađujemo s Vladom Crne Gore, Evropskom komisijom i relevantnim međunarodnim institucijama kako bismo zajedno ostvarili pravedniju budućnost za muškarce u Crnoj Gori i šire.

4. Osnaživanje Muškaraca: Podstičemo muškarce da se bore za svoja prava i aktivno sarađuju u društvenim procesima kako bi poboljšali svoj položaj i osigurali pristup pravdi.

 

 

Djelatnosti Udruženja:

1. Prava sa Ljudskim Licem: Kroz različite inicijative i kampanje, radimo na osiguravanju prava muškaraca s punim razumijevanjem i saosjećanjem prema njihovim specifičnim potrebama.

2. Zajednička Diskusija: Kontinuirano organizujemo tribine, seminare i naučne skupove kako bismo stvorili otvoreni prostor za razgovor o temama vezanim za muška prava i rodnu ravnopravnost.

3. Promocija Ljudskosti: Aktivno radimo na promociji prava muškaraca i ravnopravnosti polova kroz različite medijske kampanje i edukativne programe.

4. Saradnja za Bolju Budućnost: Nastojimo ostvariti saradnju s drugim organizacijama, institucijama i vladinim tijelima kako bismo zajedno radili na unaprjeđenju prava muškaraca i ostvarivanju rodne ravnopravnosti.

 

Hvala što ste se pridružili našem nastojanju da pružimo podršku i zaštitu muškarcima i da zajedno gradimo društvo koje počiva na humanosti i ljudskim pravima za sve. Vaš doprinos je od suštinskog značaja, i zajedno možemo postići pravednije sjutra za sve nas.

Pravna podrška od advokatske kancelarije Vujović

Kao pravni savjetnik u našem uglednom NVO posvjećenoj pravima muškaraca, Bojan Vujović predstavlja jednog od glavnih oslonaca u našem neumornom nastojanju za pravdom i jednakost. Sa svojim obimnim pravničkim znanjem, globalnom perspektivom i nepokolebljivom posvećenošću ovom cilju, Bojan igra ključnu ulogu u osiguranju da se prava muškaraca poštuju i štite. Njegovo stručno poznavanje pravnih okvira, koje je stekao tokom godina prakse, omogućava nam da s punim samopouzdanjem manevrišemo pravnim pejzažem, zagovarajući pravičnost i ravnopravnost za muškarce koji se suočavaju s različitim izazovima.